Brudens kjole og buket

Enhver person ved, at brudekjolen er noget helt unikt og særligt. Men ikke alle ved, at brudekjolen har ændret sig meget i løbet af de sidste århundrede.download-56

Før i tiden var det ikke enhver brud, der havde råd til en brudekjole. De fattige blev gift i deres pæneste kjoler, som de sikkert kun brugte til meget specielle dage. I middelalderen brugte kun hoffet og de øvrige højere sociale familier den hvide brudekjole. Efterhånden blev den hvide farve ændret til rød, og var meget populært i et par år indtil den hvide kjole blev dominerende igen.

Der var endda en tid i 1800-tallet, hvor man blev gift i sorte kjoler med hvide slør, fordi den sorte farve var festfarven. Efter 1. verdenskrig kom de hvide kjoler tilbage og er siden ikke blevet ændret. Den hvide farve symboliserede renhed og uskyldighed, hvilket vil sige, at man er jomfru. Nu til dags er det ikke ligeså gældende, da man lever sammen før ægteskab. Selvom man ikke er jomfru nu til dags og skal giftes, så holder kvinderne stadig af, at klæde sig i den traditionelle hvide kjole. Selv folk som ikke engang er fra Vesten elsker den hvide kjole.

Buketten

Hvad er brudekjolen uden brudebuketten? Brudebuketten har været til siden brudekjolen, men har ikke været meget dominerende indtil for omkring 100 år siden. Det var en tradition, at gommen bestemte bukettens blomster og farver, men nu bestemmer bruden selv alt fra farven til blomsterne. Ligesom vielsesringe, har bukettens farver og blomster også meget stor symbolsk betydning. For eksempel røde roser, som er symbol for kærlighed.

Mange tørrede buketten til minde om deres bryllupsdag, men nu har buketten fået en ny betydning, som man dog har taget fra Amerika, hvor bruden skal kaste buketten til de ugifte kvinder ved hendes bryllup. Den heldige som griber buketten, skal så giftes næst.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *